ELAN SELFRIDGES

The Selfridges on London’s Oxford Street is both a retail institution and cultural landmark, world renowned for its welcoming environment and indulgent customer experience – our conceptual starting point. 

ELAN occupies part of the fourth floor at Selfridges, and employs a restrained material palette, focusing on a centre-piece grey marble counter that undulates and weaves through the unit to divide the space.

From this counter the space is then organised to create a series of more private seating areas furnished with green velvet and leather banquette seating.

A bespoke lighting fixture is adorned above a communal high level table, against the backdrop of ELAN’s iconic “flower wall” – now synonymous with the brand, and a popular backdrop for social media promotion.

A row of screens run along the edge providing separation from the hustle and bustle of the main Selfridges floor.

Location: Marylebone
Status: Completed (2018)
Client: Elan