London, UK

Wellington Court

Paying homage to its 1930s architecture, this apartment in St. John’s Wood has been completely transformed to respond to a unique brief, while maintaining a connection to its art deco setting.

The apartments layout benefits from its dual aspect resulting in an apartment that feels unrestricted. The master suites runs front to back, and flows from the bedroom to an en-suite, via an elegant dressing room. An original light well window has been reinstated to maximise natural directional lighting and provide a visual focus for the space.

The living space is configured around a bespoke concrete fireplace surround, drawing on the sleek geometric forms popular of the time. Further integrated joinery has been designed for the dining and kitchen room, to provide an open plan living space free of clutter.

Furthermore, the design includes a unique request to integrate a walk-in shower for the client’s collection of immaculate bicycles.